Iklan

Friday, 19 July 2013

RESEPI INTI KARIPAP

Aku pernah buat entry pasal karipap kentang & aku dah pernah try buat inti karipap guna resepi tu. Baca kat sini. Tapi aku terjumpa satu lagi resepi inti kentang yang lagi sedap daripada resepi inti kat link yang aku bagi tu sebab aku dah try buat juga. Tak ada banyak beza pun tapi mungkin sebab resepi inti kat link tu guna cili kisar kot yang buat rasanya tak berapa kena pula dengan tekak aku. So kat bawah ni aku bagi resepi inti karipap yang satu lagi, kot2 la korang nak cuba.

RESEPI INTI KARIPAP

1kg kentang/keledek (dipotong dadu)
600g bawang besar (dipotong dadu)
800g daging lembu/ayam
1 biji bawang besar *
3 ulas bawang merah *
4 ulas bawang putih *
1 inci halia *
1 sudu makan jintan manis *
1 batang kulit kayu manis
1 bungkus serbuk kari
3/4 cawan minyak masak
700ml air 
Garam 
Gula

(Bahan2 * dikisar sekali). Langkah2 nak tumis dan masak tu tak payahlah aku nak story, mesti korang tahukan? 

Selamat mencuba!

No comments:

Post a Comment

Apa pendapat anda?

CORETAN YANG LALU

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...